Csúszott a fizetések egy része a Pesti Tv-nél

Csúszott a fizetések egy része a Pesti Tv-nél

A Pesti Tv logója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csúszott a munkatársai egy részének kifizetésével a kormánypárti Pesti Tv-t működtető cég – tudta meg a Média1.

A médiaügyi szakportál úgy értesült, hogy a háttérstáb (portosok, sminkesek stb.) is hiába várták a munkájuk utáni pénzt a számlájukra, az ugyanis nem, vagy csak részben érkezett meg határidőre a médiavállalatnál lévő pénzügyi problémákra hivatkozva a hó eleji időpontig.

A portál információi szerint az érintettek közül ezt többen szóvá is tették a Pesti Tv vezetőinek. Arról is hallottak, hogy különféle pénzügyi nehézségek miatt takarékossági intézkedéseket is bevezettek, ami szokatlan azok számára, akik tudják, milyen jó fizetéseket adott eddig a cég. Úgy tudják, körülbelül 30 munkatárs, illetve közreműködő várta a pénzét hiába.

Huth Gergely, a Pesti Tv programigazgatója (és a Pesti Srácok.hu főszerkesztője) elismerte, hogy fizetési gondjaik támadtak, csúsztak a pénzek kifizetésével, de hozzátette, hogy csak kevés munkatárs volt érintett. Azt mondta, az érintett munkatársak pénzének felét kénytelen volt visszatartani a Pesti Tv. Végül a mostani hét második felében rendezni tudták az összegeket, szavai szerint mostanra mindenkinek fizettek. Arra, hogy a következő hónapra mire lehet számítani, előfordulhat-e, hogy megint a munkatársak így járnak, mint most, azt mondta, nagyon reméli, hogy ez nem ismétlődik meg újra.

És hogy mi történt? Huth Gergely visszautalt korábbi nyilatkozatára, mely szerint a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) átalakítása, az idén életbe lépett jelentős adóemelés miatt pénzügyi gondjaik vannak. Az adóemelés jelentősen növelte a vállalat pénzügyi költségeit. Ezért a Pesti Tv adománygyűjtésbe is kezdett.

Címkék: Pesti Tv