Csütörtökön találkozik Palkovics László a tiltakozó futárokkal

Csütörtökön találkozik Palkovics László a tiltakozó futárokkal

Gelencsér Ferenc Momentum-elnök futárok társaságában ment oda Palkovics László miniszterhez (Fotó: Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volt eredménye annak, hogy egyre többen és egyre hangosabban tüntettünk és fejeztük ki nemtetszésünket – többek között ezzel közölte a Futárok a KATA-ért elnevezésű Facebook csoport, hogy közülük többen csütörtökön délután találkozni fognak Palkovics László technológiai és ipari miniszterrel.

Az előzmények hétfőiek: miután Novák Katalin aláírta a katatörvényt, a Momentum demonstrációt hirdetett a köztársasági elnök hivatala elé, a budai Várba. Gelencsér Ferenc, a párt elnöke ott éppen néhány tiltakozó futárral beszélgetett, amikor meglátták egy közeli étteremben Palkovics Lászlót vacsorázni egy asztaltársaság tagjaként. (Azóta az is kiderült, hogy egyik vacsorapartnere Mészáros Lőrinc egyik fontos embere, a közbeszerzéseket sorra nyerő V-Híd vezetője volt.) Az ellenzéki politikus és a vele lévő demonstrálók oda is léptek a miniszterhez, aki akkor megígért egy későbbi találkozót.

– Nagyon reménykedünk abban, hogy a hétfői napon, Orbán Viktor és a kormány azért nem vette át a követeléseinket, mert első kézből tőlünk akarták megkapni! – írták a futárok, kiemelve, hogy az itt az esély, hogy a kormány bizonyítson. Abban bíznak, hogy a meghallgatják őket és azt szeretnék, „végre álljanak el attól az abszurd ötlettől, hogy egy gazdasági válság kellős közepén rántják ki több millió ember talpa alól a szőnyeget úgy, hogy még pislogni sincs idő”.

A követeléseik a következők:
• A rezsicsökkentés program újragondolása
• A katatörvény bevezetésének elhalasztása
• A katatörvény korrigálása és teljes újratervezése

Azt írták, hogy megegyezés hiányában használják a „legjobb fegyverüket”, kint lesznek az utcán.