Daganatos betegséghez hasonlította a gödi helyzetet Gyurcsány Ferenc

Daganatos betegséghez hasonlította a gödi helyzetet Gyurcsány Ferenc

Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a Demokratikus Koalíció igen aktív a Gödön kirobbant ellenzéki belháborúban, a pártvezetés, konkrétan Gyurcsány Ferenc most igyekszik visszatolni a helyiekre a problémát. Azt sürgette, hogy a helyi ügyeket helyben oldják meg.

Ismert, a Pest megyei településen a tavaly őszi önkormányzati választáson az ellenzék tudott győzni: polgármester lett a momentumos Balogh Csaba és a képviselő-testületben is megszerezték a többséget. Azóta viszont belháború alakult ki a polgármester és a többi politikus között. A legfrissebb fejlemény, hogy a Demokratikus Koalíció a napokban nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, azt akarták bizonyítani hogy Balogh Csaba fideszes és független képviselőre szerette volna cserélni a korábbi LMP-s és DK-s alpolgármestereket. A Momentum válaszul közölte: manipulált a hangfelvétel, Balogh nem kívánta a fideszes jelöltet maga mellé venni.

Gyurcsány Ferenc merész példával élt a történtek kapcsán. Facebook bejegyzését azzal kezdte, hogy „rettegünk a daganatos betegségektől, ha mégis megjelenik valahol szervezetünkben, azért küzdünk, hogy ne terjedjen tovább. Hogy ne legyen áttét”. Majd később azzal folytatta, „óvni kell magunkat attól, hogy a politika helyi betegsége megfertőzzön mindent és mindenkit”.

A DK elnöke egyúttal arra szólított fel, hogy tartsák magukat távol Gödtől. Persze együtt kell működni helyi embereikkel, ha kérdeznek, válaszolni kell, akár tanácsot is kell adni, de ez maradjon az ő ügyük. Másrészt arra kérte a gödieket, hogy mielőbb zárják le a vitát, a veszekedést, az egyre fájóbb háborút. – Ha operálni kell, operáljanak, ha elég egy kijózanító kezelés, vessék alá magukat annak. Mi meg ne engedjük, hogy tovább burjánozzon egy helyi fertőzés – írta.

Csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában az MSZP-s Kunhalmi Ágnes is arról beszélt, hogy az egy helyi ügy, amit helyben kellene tartani. Ugyanakkor most kezd attól tartani, hogy országos jelentősége lesz. – Attól tartok, hogy most verik szét azt az országos listát, ami nélkül a kétharmadot nem lehet megakadályozni – fűzte hozzá.