Debrecen polgármestere is koronavírusos

Debrecen polgármestere is koronavírusos

Papp László, Debrecen polgármestere (Fotó: Papp László Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November 9-én este a közösségi oldalán jelentette be Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. „Amíg el nem kapjuk, addig reménykedünk benne, hogy el tudjuk kerülni. Sajnos, mint oly sok embernek eddig, ez nekem sem sikerült” – írta a polgármester, akit a debreciner.hu idézett.

https://www.facebook.com/drpappl/posts/2861262514107947

A politikus tájékoztatása szerint jelenleg nincsenek tünetei, a családtagjai teszteredményei pedig negatívak lettek. A további fertőzések elkerülése végett Papp László tőlük is elkülönülten vonult karanténba. Bejegyzésében arra kéri követőit a polgármester, hogy maradéktalanul tartsák be a járványügyi előírásokat azért, hogy lehetőleg elkerüljék a fertőzéseket. „Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Debrecenre!” – zárta a bejegyzését Papp.

A Debreciner emlékeztet arra, hogy egy hete már városszerte terjedt a pletyka Debrecenben arról, hogy Papp megfertőződött. A polgármester posztjából nem derül ki, hogy miért kellett őt tesztelni, ha tünetei nincsenek.

Papp László már a sokadik azon polgármesterek sorában, akik elkapták a koronavírust. Budapesten legutóbb Kispest MSZP-s polgármestere, Gajda Péter jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje. Korábban Borbély Lénárd és Pikó András is elkapta a fertőzést, mindketten kórházba kerültek. Koronavírusos lett többek között még Miskolc polgármestere, Veres Pál, Salgótarján első embere, Fekete Zsolt, Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor és Kübekháza vezetője, Molnár Róbert. Cegléd polgármestere, Csáky András betegségéről pedig néhány soros közleményt adott ki az önkormányzat.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.