December végéig kaphatnak haladékot az oltatlan tanárok

December végéig kaphatnak haladékot az oltatlan tanárok

Berczely Jánosné asszisztens (j) egy pedagógus vérnyomását méri, mielőtt beoltják a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton Orosházán 2021. április 1-jén. MTI/Rosta Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

December 30-ig felvehetik a vakcinát azok a tanárok, akik az oltás kötelezővé tétele ellenére sem tették meg ezt – közölte az RTL Híradója. Az erről szóló levelet hétfőn kapják meg az érintettek. 

– Akik eddig nem oltatták be magukat, azt gondolom, hogy most már nagyon kevesen fogják meggondolni. De a remény hal meg utoljára – kommentálta a hírt Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Mint hozzátette, bár a tanárok 5-6 százaléka nem tervezte beoltatni magát a novemberi országos adatok szerint, várhatóan ennél kevesebb pedagógust kell majd kényszerszabadságra küldeni.  

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint csoportösszevonással és helyettesítéssel Budapesten és a nagyobb városok iskoláiban várhatóan pótolni tudják a kieső tanárokat.

Közben Devecserben szombaton azért tüntettek, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan tanárokat. A városban állítólag hét pedagógus nem kérte a vakcinát.