Decemberben lesz az őszi, februárban a tavaszi szünet az ELTE-n

Decemberben lesz az őszi, februárban a tavaszi szünet az ELTE-n

Az ELTE épülete (Fotó: Wikimédia/Andrzej Otrębski)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy héttel meghosszabbította az őszi félévet záró vizsgaidőszakot az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) – derül ki az egyetem honlapján közzétett tájékoztatásból, amelyet a Telex szúrt ki.

Az őszi szünet december 12–17. között lesz az egyetemen, az őszi félév utolsó tanítási napja tehát december 9-én (levelező munkarendben 10-én) lesz, 12. és 18. között ugyanis se óra, se vizsga nem tartható majd az egyetemen. A vizsgaidőszak december 19-én kezdődik, és február 4. helyett február 11-ig fog tartani.

„A vizsgaidőszakban a jelenléti vizsgákat jellemzően nem a megszokott kari helyszíneken és időpontokban tartják. A jelenléti vizsgákat külső helyszíneken, így különösen az Egyetem köznevelési intézményeiben, kollégiumokban, valamint a téli időszakban is fűtött helyiségekben szervezik meg” – írta az egyetem a tájékoztatásban.

Az előre hozott tavaszi szünet február 20–25. között lesz, a tavaszi félév szorgalmi időszaka pedig csak február 27-én kezdődik majd. Ez azt jelenti, hogy az ELTE épületeiben közel három hónapig, december 10. és február 27. között, nem fognak oktatással összefüggő tevékenységet végezni.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium határozata szerint az állami egyetemeknek is el kellett készíteniük az „energiamegtakarítási tervet”, miután korábban arról döntött, hogy az állami szférában a spórolás miatt a közép- és felsőoktatási intézményekben 18 fok lesz. Ez az állami fenntartásban maradt egyetemekre és főiskolákra, tehát az Eötvös Loránd Tudományegyetemre is vonatkozik.

 

Címkék: ELTE, rezsi, szünet