Decembertől védettségi igazolvány nélkül nem léphet be szülő az iskolákba

Decembertől védettségi igazolvány nélkül nem léphet be szülő az iskolákba

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a rektori, egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásán a Pesti Vigadó dísztermében 2018. november 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex által közölt Emmi miniszteri határozat értelmében december 1-től csak védettségi igazolvánnyal léphet be szülő az iskolák területére. A tanároktól, diákoktól és az egyéb iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt továbbra sem.

Annak a szülőnek, akinek nincs védettségi igazolványa, csak egy az igazgató által kijelölt pontig szabad az iskola területére lépnie, és egyedül kell érkeznie (két szülő nem léphet be az iskolába), szól a Kásler Miklós által az iskolaigazgatóknak küldött levél. 

Természetesen minden más személynek is védettségi igazolvány kell az iskolába való belépéshez. Csak olyan személynek adhat az iskolaigazgató ez alól felmentést, aki valamilyen más módon elháríthatatlan esemény miatt szándékozik belépni.

A gyakorlatban a járvány miatt már eddig sem léphettek szülők számos iskola területére, akár védettségi igazolvánnyal, akár anélkül.

Címkék: iskola, koronavírus