Napos, meleg idő lesz, de délutánra érkezhetnek a záporok

Napos, meleg idő lesz, de délutánra érkezhetnek a záporok

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel. Délutánig csak a Dunántúlon lehet elvétve zápor, majd késő délutántól, kora estétől az Alpokalján és a Délnyugat-Dunántúlon már elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, sőt késő este a szlovén, horvát határ közelében egy-egy heves zivatarra is van esély. Emellett késő este az északi határ mentén helyenként már gyenge eső is lehet, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nyugati szelet az ország északkeleti felén erős, néhol viharos széllökések kísérik, a délnyugati megyékben ugyanakkor – a zivatarok környezetét leszámítva – mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint pénteken napközben frontmentes idő lesz, éjjel hidegfront érkezik. A front előtt fokozódik a migrénhajlam, estétől pedig egyre többeknél a görcsös fejfájás és egyéb görcsök is előjöhetnek.

A vérnyomás-ingadozás most is jellemző lesz, mint az alvászavarok, a fejfájás, a fáradtság, tompaság.

A koncentrálóképesség jelentősen, türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk.

A szelesebb tájakon élők hőérzete romolhat.

 

 

Címkék: időjárás