Demeter Márta a Jobbik frakciójába ülne be 2022-től

Demeter Márta a Jobbik frakciójába ülne be 2022-től

Demeter Márta (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat – jelentette be Demeter Márta, korábbi MSZP-s, jelenlegi LMP-s parlamenti képviselő a Facebook-oldalán vasárnap délelőtt.

Hozzátette: „a Jobbikkal eddig is kiváló volt az együttműködésünk, és jól eső érzés az a politikai és emberi támogatás, amit tőlük eddigi munkám során kaptam”.

Márta személyében az ellenzék már most is egy nagyon értékes képviselővel rendelkezik, aki megalkuvást nem tűrően harcol az Orbán-rezsim ellen. Megtisztelő, ha a rezsim bukását követően a Jobbik-frakció tagjaként, de minden kormányváltó erővel szövetségben közösen dolgozhatunk majd vele az ország újjáépítésén is – így reagált Jakab Péter a Facebookon Demeter Márta bejelentésére.

A Telex még a bejelentés előtt értesült a váltásról, amit az LMP sajtóosztálya meg is erősített nekik, a párt országos elnöksége kérdésükre közölte, visszavonják Demeter képviselő-jelölti támogatását. „Az LMP számára a Jobbik Magyarországért mozgalom fontos és megbízható szövetséges. Az LMP Demeter Márta döntését a kormányváltás érdekében nem fogja semmilyen módon kommentálni” – tették hozzá.

Demeter Márta a VIII-IX. kerületben indul az ellenzéki előválasztáson. Ennek során kell nyilatkozni mindenkinek, hogy amennyiben mandátumot szerez, melyik frakcióba ül be. Ő nem a saját pártját – amelynek korábban a társelnöke is volt, jelenleg pedig frakcióvezető-helyettese –, hanem a Jobbikot választotta.

A körzetben a Republikon július végi felmérése szerint éles az előválasztási küzdelem: Jámbor András (MSZP-Párbeszéd-Szikra Mozgalom) 21 százalékon, Demeter Márta (Jobbik) 17 százalékon, Manhalter Dániel (DK) 15 százalékon, Csordás Anett (Momentum) 12 százalékon áll, 35 százalék pedig bizonytalan.

A Telex szerint a döntésben szerepet játszhatott az is, hogy a közös listán a Jobbik segítségével előkelőbb helyre tud kerülni Demeter Márta, mint az LMP-ével.

Címkék: Jobbik, LMP, Demeter Márta