Derült, csapadékmentes kedd vár ránk

Derült, csapadékmentes kedd vár ránk

(Fotó: Anders Jildén/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Általában derült, napos idő várható, majd délutántól egyre több gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja a napsütést kedden – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Hozzátették: csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Az Időkép szerint kedden még frontmentes időre készülhetünk. A hideg hajnali órákban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, ezt követően pedig gyors melegedés kezdődik, ami megterhelő lehet különösen szív- és érrendszeri betegségekkel élők számára. Náluk vérnyomás-ingadozás, rosszullét, keringési problémák egyaránt előfordulhatnak. A feltámadó déli széllel érkező meleg levegő a melegfrontra érzékenyeknél fejfájást, migrént okozhat. Általános lehet a fáradékonyság, dekoncentráltság is, a szél miatt pedig frusztráltabbak, nyugtalanabbak lehetünk. Emellett viszont sok lesz a napsütés, így érdemes lesz kimenni a szabadba. A hideg hajnalon még érdemes kicsit rétegesebben öltözködni.

Címkék: időjárás