Deutsch Tamás: Az OLAF elkezdte Cseh Katalin ügyének kivizsgálását

Deutsch Tamás: Az OLAF elkezdte Cseh Katalin ügyének kivizsgálását

Deutsch Tamás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021 május 19-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdte az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében – közölte Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a közösségi oldalán vasárnap.

Az MTI beszámolója szerint a politikus emlékeztetett: augusztus elején tett bejelentést az OLAF-nál Cseh Katalin ügyében, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt.

Mint Deutsch írta: „Kiderült ugyanis, hogy egy Cseh Katalin vezette cég és a Cseh család cégének üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött”.

Kiderült az is – tette hozzá –, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között olyan céget vezetett, amely a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ezt a céget ebben az időszakban, „hogy mindeközben pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben”. Ráadásul az a technológia, amelynek kifejlesztésére a Cseh család cége jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt – írta a fideszes politikus.

Deutsch Tamás közölte: az OLAF most levélben arról tájékoztatta, hogy megkezdte „a Cseh Katalin-ügy” vizsgálatának előkészítését, és ehhez további adatokat és információkat is kért „a korrupciógyanús ügyről”.

Az OLAF nyilvánvalóan illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben, és a Cseh Katalin által vezetett cég, illetve „a megalapozott gyanú szerint a céghez kapcsolódó vállalkozásokból álló céghálózat uniós források elnyerése érdekében játszott össze csalárd módon” – tudatta Deutsch Tamás.

Az OLAF vizsgálatáról is tájékoztatást adnak majd – írta Facebook-oldalán a politikus. 

Cseh Katalin ezzel kapcsolatban lapunknak küldött közleményében így fogalmazott: „Mindenki tudja, miért támad most a Fidesz és propagandamédiája. Azért, mert elértük, hogy mostantól nem tudnak nyakló nélkül lopni az uniós forrásokból. Ez fáj nekik, ezért kezdtek minden alapot nélkülöző lejáratási kísérletbe. Ebben az országban pontosan ismert mindenki előtt, hogy kik lettek milliárdosok EU-s pénzek lenyúlásából – és ez nem én vagyok, hanem Mészáros Lőrinc és társai.” 

A politikus azt is hozzátette: „Természetesen állok minden vizsgálat elé, hiszen pontosan tudom: a propaganda vádjai minden alapot nélkülöznek.”