Deutsch Tamásnak nem tetszik az OTP-vezér véleménye a rezsicsökkentésról

Deutsch Tamásnak nem tetszik az OTP-vezér véleménye a rezsicsökkentésról

Deutsch Tamás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021 május 19-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Csányi Sándor: a rezsicsökkentés nem jó. Rezsicsökkentés: a Csányi Sándor nem jó. Ennyi” – ezt posztolta kedd este a Facebook-oldalára Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője.

A kommentelők közül többen nem értették, mit is jelent a rejtélyes beszólás az OTP vezérigazgatójának. A megoldás egyszerű, a fideszes politikus a bankvezető rezsicsökkentést bíráló megszólalására reagált.

Mint lapunk is megírta, az OTP vezére az energiaárak megugrása miatt egy hétfő esti rendezvényen bírálta a rezsicsökkentést, mivel úgy vélte, a lakosságnak és a vállalkozásoknak is meg kell érezniük az emelkedő terheket, hogy spóroljanak. 

Az április 3-i választások óta egyre többen pedzegetik, hogy az infláció meglódulása és az orosz-ukrán háború miatt véget kell vetni a rezsicsökkentésnek, amelynek fenntartása 1300 milliárd forintba is belekerülhet idén.