Dexter, a nyomkövető kutya találta meg a szombathelyi betörés gyanúsítottját

Dexter, a nyomkövető kutya találta meg a szombathelyi betörés gyanúsítottját

Betörtek egy trafikba Szombathelyen (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomkövető kutyának köszönhetően fogtak el a rendőrök egy szombathelyi férfit, aki a gyanú szerint kifosztotta az egyik helyi trafikot, előtte pedig egy másikba próbált betörni.

Július 11-én hajnalban két betöréssel kapcsolatos bejelentés is érkezett a rendőrökhöz Szombathelyen. Míg az egyik esetben csak betörési kísérlet történt az egyik nemzeti dohányboltba, a második trafikba már sikeresen be is jutott az elkövető és ahonnan az elkövető szeszes italokat és dohányárut tulajdonított el.

A bejelentéseket követően a rendőrök rövid időn belül megkezdték a helyszíni szemlét a két dohányboltnál, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd az ismeretlen elkövető azonosítása és felkutatása érdekében útnak indították Dextert, a nyomkövető kutyát. Dexter a rendőröket egy közeli utcában lévő házhoz vezette, ahol elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A 39 éves helyi lakost a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során részletes, beismerő vallomást tett. A férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Címkék: rendőrség, bűnügy

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.