Diagnosztizálták az ötödik koronavírussal fertőzöttet Magyarországon

Diagnosztizálták az ötödik koronavírussal fertőzöttet Magyarországon

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit – olvasható a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati tájékoztatási honlapra feltett szombati közleményben.

Mint írják: a férfi jelenleg a Szent László Kórházban ápolják. Valószínűsíthetően a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást.

Az országos tiszti főorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktnak számító felesége is már karanténba került. Állapotáról, és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbiekben adunk tájékoztatást.

Szijjártó: Hat magyar hagyhatta el a karantént a világ különböző pontjain | Magyar Hang

A külügyminiszter a magyar konzulok a világ minden táján továbbra is folyamatosan nyomon követik az eseményeket és segítenek a bajba került állampolgároknak.

A kormányzati honlapon közben frissítették a karantéba helyezettek számát, amely e szerint jelenleg 48 fő.