Diákok tüntettek Miskolcon a tankerületi központ előtt

Diákok tüntettek Miskolcon a tankerületi központ előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő reggelre élőláncos, fekete ruhás tiltakozást szerveztek Miskolcon a Herman Ottó Gimnázium tanárai és az akcióhoz csatlakozók, hogy így álljanak ki igazgatóhelyettesükért, Dezsőfi Györgyért, akit a tankerület vezetője pénteken felmentett pozíciójából. A szóbeli indoklás szerint azért született a döntés, mert az igazgatóhelyettes a pedagógusok polgári engedetlenségének az élére állt a múlt héten.

A 444.hu tudósítása szerint a félórás élőláncból tüntetés lett, amit már a végzős diákok kezdeményeztek: elsétáltak az iskolától a tankerületi központhoz. Az egyik ötletgazda, Herman Adél azt mondta, hogy ha nem helyezik vissza az igazgatóhelyettest, folytatni fogják. A Telex információi szerint a menethez útközben csatlakoztak a szintén miskolci Földes gimnázium diákjai is. Noár élő közvetítésén látszott, hogy a diákok 9 óra utána tankerületi központ előtt álltak, „Gyertek ki” – skandálták. Miután erre nem kaptak választ, végül ketten közülük bementek az épületbe és ott átadták a petíciót.

Miskolchoz hasonlóan Budakalászon, a Szentistvántelepi Általános Iskolában is szolidaritási megmozdulásra készülnek pedagógusok és szülők: ők is élőláncot készülnek vonni az épület köré. Ahogy a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium tanárai is fekete ruhában és élőlánccal tiltakoztak hétfő reggel, miután levelet kaptak, amelyben kirúgással fenyegették őket.