Díszpolgári címet kap Koncz Zsuzsa, Tamás Gáspár Miklós és Riz Levente is

Díszpolgári címet kap Koncz Zsuzsa, Tamás Gáspár Miklós és Riz Levente is

Karácsony Gergely fõpolgármester (k) a Fõvárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülésén a Városházán 2020. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Demszky Gábor és Tarlós István volt főpolgármesterek mellett további hat díszpolgári címről döntött a főváros a közelmúltban a Fővárosi Közlöny 2020. október 12-i száma szerint – írja a Telex. Ez alapján díszpolgári címet kap még Kenedi János író, történész, Koncz Zsuzsa énekesnő, Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, továbbá a filozófus, író Tamás Gáspár Miklós, valamint (posztumusz) a 2019-ben elhunyt Térey János író és a szintén tavaly meghalt XVII. kerületi polgármester, Riz Levente is.

Karácsony Gergely főpolgármester Demszky és Tarlós díszpolgári címével kapcsolatban korábban arról írt, olyan országban hisz, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek. – Nekem ezer dologban volt vitám Tarlós Istvánnal. (…) De ettől még én soha, egyetlen pillanatra sem vitatom el Tarlós Istvántól, hogy teljes szívéből szereti ezt a várost, hogy rengeteget tett Budapestért. Sok-sok nagyszerű dolgot is megvalósított. És biztos vagyok benne, hogy Demszky Gáborral is jó sok vitánk lenne számos kérdésben. De, hogy Budapest ügyét mindig a szívén viselte, és keményen dolgozott ezért a városért, azt sosem kérdőjelezném meg – méltatta elődjeit Karácsony.