DK: a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenet buszainak bérleti szerződéseit!

DK: a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenet buszainak bérleti szerződéseit!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra a futballakadémiák, önkormányzatok és kistérségek azon buszainak bérleti szerződéseit, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai Békementre – mondta a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs hétfői online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a sajtóhírek szerint a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-i ünnepre. Két eset lehetséges: a CÖF vagy fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, vagy pedig az eredeti feladatuktól eltérően, törvénytelenül  használták fel a járműveket arra, hogy az ország más pontjairól, sőt külföldről hozzanak embereket a Békementre – fogalmazott a politikus.

A szóvivő azt állította, hogy ha fizettek is a járművekért, a buszoztatás akkor is közpénzből történt, mert a CÖF is közpénzből működik.

A Fidesz nem hagyta szó nélkül Barkóczi állításait. – Jaj, de nagyon savanyú a szőlő a baloldalnak, kórusban támadják a Békemenetet, mert szembesültek vele, hogy amíg a nemzeti oldalon több százezren ünnepeltek együtt és álltak ki Magyarországért, addig a baloldalra már a saját szimpatizánsaik se kíváncsiak. Hiába állnak ki egy színpadra kéz a kézben, már a saját szavazóik sem hisznek nekik, mert mára egyértelmű, hogy Gyurcsány bedarálta a baloldali pártokat és ő akar visszatérni a hatalomba. Nincs két baloldal. Egy baloldal van. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal csak a legújabb kiadás – írta a párt közleménye.

(MTI)

Címkék: DK, CÖF