DK: a magyar emberek uniópártiak

DK: a magyar emberek uniópártiak

Barkóczi Balázs, a DK képviselője felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök „minden lépése abba az irányba tart, hogy kiléptesse Magyarországot az Európai Unióból” – mondta az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Barkóczi Balázs hangsúlyozta, a magyar emberek uniópártiak, a DK pedig „minden erejével küzdeni fog Orbán ördögi terve ellen”. – Magyarország helye az Európai Unióban van – jelentette ki az ellenzéki politikus, hozzátéve, parlamenti javaslatot nyújtottak be, amelyben elvárják, hogy a kormány is erősítse meg Magyarország elkötelezettségét az uniós alapértékek mellett.

Barkóczi Balázs szólt arról is, hogy a kormányfő elképzeléseivel ellentétben nem gyengíteni, hanem erősíteni kell az Európai Parlament jogköreit.