DK: a rezsicsökkentésnek vége, a kormányprogramot ma már rezsiemelésnek hívják

DK: a rezsicsökkentésnek vége, a kormányprogramot ma már rezsiemelésnek hívják

Barkóczi Balázs, a DK képviselője felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rezsicsökkentésnek vége, Orbán Viktor kormányprogramját ma már rezsiemelésnek hívják – jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője. Barkóczi Balázs szerdai, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök és Fidesz egy alternatív valóságban él. Az ellenzéki politikus magyarázatként hozzátette: a kormányfő azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „Bonyolult idők jönnek, de egy biztos: Magyarországon a rezsicsökkentés marad!”.

Orbán Viktor ezt azok után mondja, hogy augusztus elsejétől az áram árát a kétszeresére, a gázét pedig hétszeresére „emelte” – közölte a képviselő. A kormányfő a választás előtt „fűt-fát hazudott” az országnak, majd a választás után „brutális megszorítócsomagot vetett ki” – mondta Barkóczi Balázs.

(MTI)