DK: Hegedűs Zsuzsa luxusitalokra költötte a gyerekeknek szánt közpénzt

DK: Hegedűs Zsuzsa luxusitalokra költötte a gyerekeknek szánt közpénzt

Hegedűs Zsuzsa (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció sajtóközleménye szerint pert nyertek a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, így nekik ki kellett adniuk a Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó által elszámolt költségek tételes elszámolását. Ebből az derült ki, hogy többek között drága italokra is költött pénzt.

Egy alkalommal jó féle Chiantit vett 35.990 forintért, négyszer pedig Veuve Clicquot pezsőt, palackját majdnem 15 ezer forintért.

Hegedűs Zsuzsa a kormány szegényügyi tanácsadója tehát összesen majdnem 100 ezer forintot költött drága alkoholos italokra, áll a DK közleményében. A Hegedűs Zsuzsa által italokra fordított közpénzről kérdéseket tettünk fel a Miniszterelnökség sajtóosztályának. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

Lapunk még nem kapott választ, de a Miniszterelnöki Kabinetiroda a hvg.hu-val közölte: „a számlákon szereplő alkoholos italok üzleti ajándékok”. Azt is írták, hogy Hegedűs reprezentációs keretét a vendégei fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkekre, valamint az üzleti ajándékokra fordíthatja, azaz nem magáncélra használta a keretet.