DK: jövőre újra kell nyitni a Norvég Alapról szóló tárgyalásokat

DK: jövőre újra kell nyitni a Norvég Alapról szóló tárgyalásokat

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha jövő tavasszal ő alakíthat kormányt, akkor újra megnyitja a Norvég Alapról szóló tárgyalásokat.

Dobrev Klára szerdai, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy megszűntek az alapról folyó tárgyalások a norvég és a magyar kormány között. – Ezzel Magyarország 77 milliárd forinttól esett el – emlékeztetett rá az EP-alelnök Dobrev.

Az ellenzéki politikus, európai parlamenti képviselő úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnöknek nem fontosak azok a szegény gyerekek, akiknek az oktatását, az étkeztetését, az életét lehetne megoldani ebből a pénzből, nem fontosak azok a magyarok, akiknek ezrei panellakásokban „főnek meg” a hőségtől, mert nem jut pénz panelrekonstrukcióra. „Ebből a 77 milliárdból kétszer lehetne megmenteni a Velencei-tavat” – emelte ki.

Mint mondta, ez a pénz jár a magyar civil szervezeteknek, a magyar állampolgároknak, a magyar kisvállalkozóknak. „Orbán Viktor kijelentette, hogy ha ő és az oligarchái nem tehetik zsebre ezt a pénzt, ha nem ő mondhatja meg, hogy ki kaphat ebből a pénzből, akkor inkább senki ne kapjon belőle Magyarországon” – jegyezte meg az MTI által is idézett Dobrev Klára. Szerinte ugyanez történik az EU-támogatásokkal is, a kormányfő nem hajlandó változtatni a politikáján, még akkor sem, ha pontosan tudja, hogy Magyarország nagyon sok pénzt fog veszíteni.