DK: miért dugdossák az emberek elől a Pfizer-vakcinát?

DK: miért dugdossák az emberek elől a Pfizer-vakcinát?

Oltásra várakozók a Klinikáknál 2021. április 30-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, számoljon el azzal, hogy a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából eddig mennyit adtak be, mennyit tettek félre a második oltásra és mennyi áll még a raktárakban.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese hétfői, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ez a sokadik alkalom, amikor azt látják, hogy a kormány „nem akarja elérhetővé tenni”, az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát, pedig abból érkezik Magyarországra a legtöbb. Hozzátette, május elejéig az oltóanyagból 2,8 millió adag érkezett, de az emberek azt érzik, hogy elérhetetlen és csak nagyon nehezen lehet hozzájutni.

A politikus azt mondta, írásbeli kérdést nyújtanak be annak érdekében, hogy kiderüljön, „miért dugdossák az emberek elől" az egyik legnagyobb közbizalmat élvező vakcinát. Ha a kabinet tudatosan őrizget nagyobb mennyiséget ebből a vakcinából, az felelőtlen, sőt egyenesen oltásellenes kormányzati magatartásnak minősül – közölte.