DK: Miről tárgyalt Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal öt órán keresztül?

DK: Miről tárgyalt Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal öt órán keresztül?

Orbán Viktor fogadja Putyint Budapesten 2019. október 30-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg kell szüntetni Magyarország orosz energiafüggőségét – hangoztatta a DK és egyben az egyesült ellenzék Baranya megye 2-es választókerületében induló képviselőjelöltje. Szakács László keddi, online sajtótájékoztatóján a Népszava hírére hivatkozva kijelentette, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök hazudott, amikor februári moszkvai találkozójuk után azt állították, megállapodtak arról, hogy Magyarország ötödáron kapja az orosz gázt.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Magyarország pontosan ugyanannyiért, világpiaci áron veszi az orosz gázt, mint bármelyik másik ország – tette hozzá a jelenleg az MSZP frakciójában politizáló képviselő. Szakács László úgy fogalmazott, egy fizetési átütemezést, legfeljebb egy fizetési könnyítést sikerült elérni, „talán később, talán részletekben kell kifizetni ezt az orosz gázt Vlagyimir Putyinnak”.

A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, hogy Orbán Viktor miről tárgyalt Vlagyimir Putyinnal öt órán keresztül – mondta a képviselőjelölt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a hosszú távú gázellátási szerződés egyes részeit titkosították, ezért ígéretet tett rá, hogy ha lesz kormányváltás, akkor a dokumentumot teljes terjedelmében a nyilvánosság elé tárják.