DK: Rendkívüli rezsitámogatási programot dolgozott ki a III. kerületi Önkormányzat

DK: Rendkívüli rezsitámogatási programot dolgozott ki a III. kerületi Önkormányzat

Jelentősen drágul a gáz (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

120 ezer, egyedül élőknél 140 ezer forintos egy főre jutó havi átlagjövedelem esetén 10 ezer forint támogatást ad havonta novembertől márciusig az óbudai önkormányzat.

"A III. kerületi önkormányzat saját forrásaiból igyekszik megvédeni az orbáni rezsiemelés áldozatait, ezért új segélyezési formát hoz létre, amely jelentős segítséget jelenthet a kerületi lakosoknak" – írja közleményében a DK.

Novembertől márciusig havi 10.000 forint támogatásban részesülhetnek azok, akiknek egy főre jutó havi átlagjövedelme nem éri el a 120.000 forintot, egyedül élők esetén az egy főre jutó jövedelem határa 140.000 forint. Ezen felül új támogatási formaként egyszeri rezsitámogatásban részesülhetnek azok, akik nem tudják kifizetni a rezsijüket jövedelemhatártól függetlenül.

Annak érdekében pedig, hogy az egész országban hatékonyan működhessen a rezsitámogatási program, dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere, és Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter közös programot, országos tervet dolgoznak ki a közlemény szerint.