DK: védhetetlen a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaberuházás

DK: védhetetlen a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaberuházás

Konczer Erik (Fotó: a DK Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint védhetetlen a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodaberuházás. Erről az ellenzéki párt elnökhelyettese beszélt vasárnap a szálloda sorsáról szóló helyi népszavazásról tartott, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Konczer Erik emlékeztetett, Tatán július 31-én tartanak helyi népszavazást civilek kezdeményezésére annak eldöntésére, hogy az Avalon-csoport építhessen-e szállodát az Öreg-tó partján. A DK elnökhelyettese úgy fogalmazott, ez a beruházás védhetetlen, a helyiek nem akarják. „Tata fideszes helytartójának ugyanakkor sokkal fontosabb az Orbán-kormány kiszolgálása, mint a helyi lakosok érdekének védelme” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

A DK arra kéri a tatai lakosokat, minél többen vegyenek részt a népszavazáson, hogy annak eredménye kötelező legyen a városvezetésre - mondta Konczer Erik.

A Hell Energy érdekeltségébe tartozó Avalon-csoport 2020 májusában jelentette be, hogy 120 szobás, ötcsillagos szállodát építene 15 milliárd forintból a saját tulajdonában lévő telken, az Öreg-tó partján.

Horváth József tatai jegyző korábbi tájékoztatása szerint eredményes népszavazás esetén a képviselő-testület egy évig nem hozhat a szavazással ellentétes döntést. A népszavazás akkor lesz érvényes, ha azon a választópolgárok több mint fele – mintegy tízezer ember – voksol. Egy-egy kérdésben a szavazás eredményességéhez az érvényes szavazatok több mint felének azonossága szükséges.

(MTI)

Címkék: DK, Tata, Konczer Erik