Dobrev Klára: Legyünk rezsimentők!

Dobrev Klára: Legyünk rezsimentők!

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció kongresszusán (Forrás: DK/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rezsimentő alapot indít a Demokratikus Koalíció árnyékkormánya: várják az adományokat, hogy segíthessenek a bajba került családoknak – ezt Dobrev Klára jelentette be pártja szombati kongresszusán.

– A liberális parlamenti demokráciában hiszünk, nem az illiberalizmusban, nem a hatalomban, nem Putyin agressziójában – így fogalmazott Dobrev Klára, amikor a DK szombati kongresszusán beszélt. Egy olyan államban hisznek – folytatta –, ami törődik az emberekkel, ami kellően erős ahhoz, hogy megvédje őket. Ma azonban Magyarország nem ilyen állam, „bajban van, nagyon nagy bajban van”. Azért van bajban, mert Magyarország gyenge, a magyar állam gyenge, mert Orbán Viktor az elmúlt 12 évben szisztematikusan legyengítette. Az árak az egekben, de az állam semmit sem tesz, hogy megvédje a bérből és fizetésből élőket, a nyugdíjasokat vagy éppen a kis- és középvállalkozásokat. – Amikor válság van, nem számíthatunk a magyar államra – mondta.

Dobrev Klára szavai szerint mérhetetlen büszke azokra, akik egy összeomlott rendszer romjai között próbálnak meg emberségesek lenni, hogy legalább valamennyi szolgáltatást tudjanak nyújtani az országnak. Megköszönte nekik és megköszönte a diákoknak, hogy a falig is hajlandóak elmenni a tanáraikért.

– Én már látom az ellenállás csíráját – fogalmazott, hozzátéve, hogy ebből erős összekapaszkodásnak kell lennie „és akkor legyőzhetetlenné válunk”.

A politikus hosszan sorolta, hogy ha az elmúlt 12 évben baloldali kormány lett volna, akkor ma már euróban fizetnénk, sokkal kisebb lenne a gázfüggőségünk, zajlott volna a napelem- és szélerőműprogram, ha folytatja a Fidesz a 2010 előtti politikát, akkor Magyarország egy jobb és erősebb ország lenne.

Dobrev Klára arról is beszélt, hogy az általa vezetett árnyékkormány nagyon sokat dolgozott az elmúlt időszakban és rengeteg egyeztetése is volt. Szakpolitikai javaslatokat is kidolgoztak, például meg kellene szerintük duplázni a támogatott rezsi mennyiségét és csökkenteni a gáz és energiahordozók áfáját, valamint segíteni az önkormányzatoknak. – Nem találtuk fel a melegvizet, ilyen lépéseket tesznek ma Európa kormányai – mondta, hozzátéve, hogy a magyar kormány mégsem így cselekszik. – Van egy őrjítő tehetetlenség, amikor az ember ellenzéki politikus – fogalmazott és leszögezte, hogy tudnának jobban kormányozni.

Dobrev Klára egyúttal bejelentette, hogy elindítják az árnyékkormány rezsimentő alapját: arra kérik azokat, akik tudnak kicsit adakozni, hogy segítsenek november 15-ig. Ha elegendő pénzt gyűjtenek össze, akkor sok családnál feloldódhat az a konfliktus, hogy „étel vagy fűtés”. – Mutassuk meg az igazi baloldali szolidaritást, mutassunk példát a kormánynak. Gyertek velünk és legyetek rezsimentők – mondta.

Beszélt elképzeléseikről, majd arról, hogy ambíciójuk a reménynél több, a megoldást hozzák el: a megoldást, hogy lesz erős magyar állam, lesz erős Magyarország, lesz erős európai köztársaság.