Dobrev Klára: A DK színeiben indul a legtöbb női jelölt az előválasztáson

Dobrev Klára: A DK színeiben indul a legtöbb női jelölt az előválasztáson

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán szerint a politika nem nőknek való. Ez a felfogás uralkodott évszázadokig, csakhogy mára kinevetik azt, aki ilyesmit mond – erről írt közösségi oldalán Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, egyben miniszterelnök-jelöltje vasárnap.

Azzal folytatta: „Büszke vagyok arra, hogy az őszi ellenzéki előválasztáson a Demokratikus Koalíció színeiben indul a legtöbb női jelölt! Együtt meg fogjuk mutatni Orbán Viktornak és a Fidesz jelöltjeinek, hogy a politika valójában nekik nem való. Nem azért, mert férfiak, hanem azért, mert a múltban élnek, és semmit sem értenek a modern Magyarország előtt álló kihívásokról.”

– Hisz, hogyan is érthetnének, ha nem tudják, hogy a jó politikus, legyen az nő vagy férfi, legfontosabb feladata, hogy meghallgassa az embereket, hogy empátiával forduljon a bajban lévőkhöz – tette hozzá. Az viszont a politikus posztjából nem derült ki, hogy összesen hány nőt indít az előválasztáson a DK vagy éppen a többi ellenzéki párt.

Címkék: DK, Dobrev Klára