Dobrev Klára az ellenállás kis szigeteinek megalakítására biztatott

Dobrev Klára az ellenállás kis szigeteinek megalakítására biztatott

Színpadkép Dobrev Klára pécsi beszéde előtt 2023. február 21-én (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK), az ellenzék legerősebb pártja az eszköz az Orbán-rendszer megdöntéséhez és az új európai Magyarország megteremtéséhez – jelentette ki a párt EP-képviselője, a politikai szervezet által létrehozott árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke kedden Pécsen az MTI tudósítása szerint. Dobrev Klára az ellenzéki párt országos nagyrendezvényén úgy fogalmazott: nem lehet tétlenül várni az Orbán-kormány bukását. A DK-nak van egy víziója arról, hogy milyen Magyarországot szeretne, és készen szeretné várni a rendszer bukását, a kormányzást, egyben "mindent el kell követni, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen" - hangoztatta.

A politikus a több mint ezerfős, a rendezvény helyszínére részben buszokkal szállított közönségét arra szólította fel, hogy alakítsák meg „az ellenállás kis szigeteit” és mindenhol „nyissák ki a szájukat”, mondják el mindenkinek az igazságot arról, hogy az Orbán-rendszer miatt nincs európai jólét, de van drágaság, és nem működik az egészségügy, az oktatás. A tengernyi elégedetlenségből egységes erőt kell teremteni – jelentette ki Dobrev Klára, hangsúlyozva: az 1,1 milliós támogatóval rendelkező DK nem cél, hanem az Orbán-rendszer megbuktatásának eszköze, olyan kormányzóképes ellenzéki erő, amely visszaadhatja a magyarok ezeréves álmát, elhozza az európai jólétet.

Utóbbi szerinte egyenlő a békével, a biztonsággal, a kiszámíthatósággal, a demokráciával és a mindennapok kiszámíthatóságával, és mindez akkor érhető el, ha van olyan erő, amellyel összefogva van remény – húzta alá. Ezért hoztuk létre az árnyékkormányt és az a következő feladat, hogy minél többen legyünk – szólította fel közönségét arra, hogy saját körükben is beszéljenek a problémákról, és mondják el ismerőseiknek, hogy van remény, van kormányzóképes erő.

A DK árnyék-miniszterelnöke az aktuálpolitikai eseményekről azt mondta: Magyarországnak a nemzetközi közösséggel együtt el kell elérnie, hogy „Putyin a háborút ne nyerhesse meg”. Szerinte nem külső tényezők, hanem „a Fidesz kormánya az, amely a lehető legsúlyosabb veszélyt jelenti Magyarország békéjére” azzal, ha miatta az ország „újra a gonosz oldalára áll”. Dobrev Klára szerint az ország sikerességéhez bérfelzárkóztatásra, a munkavállalók érdekeinek erős képviseletére, az oktatás és az egészségügy rendbetételére van szükség.

A politikus pécsi nagyrendezvényének előzménye, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán néhány nappal ezelőtt bejelentette: árnyékkormányuk vezetője, Dobrev Klára országjárásra indul, és a rendezvényeken elmondja, „merre indulunk, hova megyünk”. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.