Dobrev Klára: Engem most nem érdekelnek a pártok

Dobrev Klára: Engem most nem érdekelnek a pártok

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Engem most nem érdekelnek a pártok, engem az érdekel, hogy a választók lássanak egy alternatívát – így fogalmazott Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorban arra a kérdésre, hogy a hét elején életre hívott árnyékkormányukkal a Demokratikus Koalíció erősödését és az ellenzéki oldalon a vezető szerepüket akarják-e bebiztosítani. Annak kapcsán ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az árnyékkormányuk lesz a centruma az ellenzéki politizálásnak. Szavai szerint szeretné, ha „pezsgő ellenzéki világ” lenne a következő hónapokban.

Dobrev Klára elmondása szerint a többi párt elzárkózott bármilyen összefogástól, ezért ők azt mondták, hogy elkezdik és megcsinálják. Mindezek ellenére nyitott a másokkal való együttműködésre. Megismételte, hogy más pártokból is hívott szakembereket az árnyékkabinetjébe, az érintettek ezt el is fogadták, de a pártjaik letiltották őket. Neveket emiatt nem is mondott.

A műsorban reagált rá, hogy még az ellenzéki oldalon is kritizálták, hogy az árnyékkormányban mindössze két nő van, Gy. Németh Erzsébet és Vadai Ágnes. Ezzel ő sem elégedett. Azt is elárulta – ez volt a másik bírálat feléjük –, hogy habár nincs nevesített igazságügyi miniszter, ezeket a feladatokat szeretné a maga közelében tartani, így Molnár Csaba felel értük.

Dobrev Klára beszélt arról is, nem biztos abban, hogy az Orbán-kormány kitölti a négyéves ciklusát, az alternatívája pedig csak az erős, baloldali lehet.