Dobrev Klára is kiállt Demeter Márta mellett

Dobrev Klára is kiállt Demeter Márta mellett

Demeter Márta (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Facebook-oldalán állt ki Demeter Márta országgyűlési képviselő, az LMP frakcióvezető-helyettese mellett Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselőjelöltje és miniszterelnök-jelöltje, miután a kormányközeli bulvárlap, a Ripost prostituálként ábrázolta Demeter Mártát, miután az egykori szocialista politikus az LMP után a Jobbik-frakciójához kíván csatlakozni. 

– A Ripost nevű fideszes propagandaújság egy ellenzéki képviselőnőt – nem tudom és nem is akarom szebben mondani – lekurvázott. A lap nem kertel: „Van már magyar politikai prosti” címmel hozza le gúnyrajzát Demeter Mártáról, amely a képviselőnőt félreérthetetlenül prostituáltnak ábrázolja. Ez a megalázó és lealacsonyító förtelem nem a véletlen szüleménye. Ide vezet az a stílus, ahogy a fideszes politikusok az Országgyűlésben és azon kívül is a nőkről és az ellenzékről beszélnek. Ki ne emlékezne arra a fideszes beszólásra Szabó Tímeának, hogy „Mit pofázol bele, kisanyám?” Vagy arra, amikor Vadai Áginak „Vetkőzz Ági! Hol a babydoll?”-t ordítottak? Igen, pontosan így kezdődött, majd így terjedt el az országban a tuskóság, a civilizálatlanság, a modortalanság. Most a Ripost egy újabb határt lépett át, akár az általános emberi, akár a női méltóság ennyire alpári megsértésével. Tudom, hogy nem éreznek semmilyen szégyent viszolyogtató tettük miatt, hiszen nem hallok egyetlen fideszest sem, aki rosszallóan megszólalt volna. Ezt a förmedvényt valaki megrendelte, valaki lerajzolta, valaki betette a lapba. Mind úgy vélték, ezzel is a Gazda érdekeit szolgálják. Csakhogy Magyarországon tisztességes emberek élnek, akik nem fogják ezt megbocsátani azoknak, akik ezt elkövették, és azokat sem, akik most némák maradtak! – írta Facebook-oldalán Dobrev Klára.

Demeter Márta szintén a közösségi médiában köszönte meg a kiállást. – Nagyon köszönöm Dobrev Klára kiállását! 2022-től közösen olyan országot építünk, ahol senkinek nem kell a politikai véleménye miatt személyeskedő támadásoktól tartania, és ahol valóbban felelősségre lesznek vonva azok, akik megkárosították és megalázták az embereket! – írta Demeter Márta.

A politikus mellett korábban több más ellenzéki szereplő is kiállt, a Jobbik mellett például volt pártja, az LMP is. 

Demeter Mártáról még augusztusban derült ki, a Jobbik frakciójába ülne be, ha mandátumot szerez a 2022-es országgyűlési választáson. Ez úgy derült ki, hogy a képviselő elindult a VIII-IX. kerületben az ellenzéki előválasztáson. Ennek során viszont nyilatkozni kell mindenkinek, hogy amennyiben mandátumot szerez, melyik frakcióba ül be. Az LMP országos elnöksége a Magyar Hang kérdésére ekkor azt közölte, visszavonják Demeter képviselő-jelölti támogatását. – Az LMP számára a Jobbik Magyarországért mozgalom fontos és megbízható szövetséges. Az LMP Demeter Márta döntését a kormányváltás érdekében nem fogja semmilyen módon kommentálni – tették hozzá.

A Telex szerint a döntésben szerepet játszhatott az is, hogy a közös listán a Jobbik segítségével előkelőbb helyre tud kerülni Demeter Márta, mint az LMP-ével.