Dobrev Klára: Magyarország vezetői Szent István intelmeivel szemben vezetik az országot

Dobrev Klára: Magyarország vezetői Szent István intelmeivel szemben vezetik az országot

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus 20-án a legnagyobb magyar államférfira emlékezünk. Arra a Szent Istvánra, aki világosan tudta, hogy a magyar nemzet sikerének záloga a Nyugathoz tartozásban van – írja Dobrev Klára augusztus 20-ai bejegyzésében.

– Ezekben a napokban nem könnyű ünnepelni, mert Magyarország vezetői Szent István intelmeivel szemben vezetik az országot. A kormánypárt szócsövei naponként eresztik a levegőbe bűnös és ostoba gondolataikat arról, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból – fogalmaz a DK miniszterelnökjelöltje.

Szent Istvánnak keményen, néha véres eszközökkel kellett legyőznie azokat, akik vele szemben a magyarság veszte mellett politizáltak. A mai utódoknak elegendő, ha a szavazófülkében védik meg Magyarország jövőjét, az Európai Uniós tagságát – tette hozzá Dobrev Klára.

Az ellenzéki politikus szerint a tét nagyobb, mint bármikor az elmúlt évtizedben, majd e szavakkal zárja posztját: „Orbánt követjük-e a senki földjére, vagy Szent Istvánt Európa közepe felé? Orbán vagy Európa? Ez a kérdés válasszatok!”

A Civitas Intézet lapunknak is eljuttatott legfrissebb közvélemény-kutatása szerint egyébként a nyár legnagyobb politikai nyertese a DK, illetve a párt miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára. 

Augusztusi felmérésük szerint az ellenzéki összefogás támogatóinak 32 százaléka szavazna Dobrev Klárára, 23 százaléka Jakab Péterre és csak 16 százaléka Karácsony Gergelyre. Az előző, májusi Civitas-méréshez képest Dobrev 7 százalékpontot erősödött, Jakab 7, Karácsony pedig 4 százalékpontot gyengült.

Márki-Zay Péterre az ellenzékiek 11 százaléka szavazna, Fekete-Győr Andrásra 5, Pálinkás Józsefre 2 százalékuk.

Egy elképzelt második fordulóban (tehát ha csak Dobrev, Jakab és Karácsony közül lehetne választani) szintén Dobrev Klára nyerne 37 százalékkal, ebben az esetben Jakab Péterre az ellenzékiek 30, Karácsony Gergelyre 24 százaléka szavazna.

Ha most vasárnap lenne a választás, az ellenzéki összefogás a voksok 47, míg a Fidesz 51 százalékára számíthatna.