Dobrev Klára: Messzebb vagyunk az európai Magyarországtól, mint eddig bármikor

Dobrev Klára: Messzebb vagyunk az európai Magyarországtól, mint eddig bármikor

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holnap jelenti be árnyékkormányának minisztereit Dobrev Klára – jelentette be sajtótájékoztatóján a DK Európai parlamenti képviselője. Hogy szerinte miért van szükség az árnyékkormányra, azt számos példával igyekezett elmagyarázni. Dobrev Klára szerint az európai Magyarország soha nem volt még olyan messze, mint most. Orbán Viktor elmúlt 12 éves kormányzása szerinte arról szólt, hogy mindig másokat hibáztattunk a kudarcainkért. Most épp a háborút. – Ha valóban a háború a hibás a magyar gazdaság nehézségeiért, akkor miért van az, hogy nálunk sokkal nagyobb a pénzromlás, mint az unió egyéb országaiban? – tette fel a kérdést. – A világ már nem hisz a magyar miniszterelnöknek – jegyezte meg. Majd hozzátette: ezért van itt brutális infláció, ezért értéktelenedik el a forint.

– Fel kell készülni arra, hogy átvegyük a kormányt, ha eljön az ideje, és lehetővé kell tenni, hogy Orbán kormányzása minél hamarabb véget érjen, ezért is hoztuk létre az árnyékkormány – hangsúlyozta, mert Magyarországon nem részproblémák vannak, Orbán rendszerével van baj. Nem a jogszabálymódosítások fogják elhozni a változást, hanem Orbán törvénytelen kormányának bukása.

Dobrev Klára szerint az árnyékkormányának politikája nem az Európával való ellenségeskedésre épül majd, hanem barátok és szövetségesek gyűjtéséről. – Nincs élet az Európai Unión kívül Magyarország számára – hangsúlyozta. Az unión kívül a nyomor vár az országra, ezért kötelességünk megállítani Orbán Viktort, aki a kötcsei beszédében világossá tette, hogy számára csak addig van értelme az uniós tagságnak, amíg pénzt kapunk onnan.

Az árnyékkormány programja baloldali program – hangsúlyozta. – Az oktatás, az egészségügy állami feladat. Erős baloldali alternatívát kell mutatnunk Orbán neokonzervatív politikájával szemben – jegyezte meg.

A beszédét azzal zárta, hogy nyitottan és befogadva indítják el az árnyékkormányt. Bármelyik pártból csatlakozhatnak hozzájuk az európai Magyarország pártján álló politikusok. Az lesz a feladatuk, hogy alternatívát mutassanak az Orbán-kormánnyal szemben. Nem azért tesznek javaslatokat, mert azt hiszik, a kormány ezeket elfogadja, hanem azért, hogy megmutassák, hogy van alternatíva.