Dobrev Klára elárulta, mi az oka annak, hogy rosszabbul élünk

Dobrev Klára elárulta, mi az oka annak, hogy rosszabbul élünk

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke beszédet mond szombathelyi fórumán 2023. május 8-án. (MTI/Katona Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európában Magyarországon a legmagasabb az infláció, bérek tekintetében viszont az utolsó előtti helyen állunk, megelőz bennünket Szlovákia és Románia is, ennek pedig nem más, mint Orbán Viktor és kormánya az oka – hangoztatta a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke hétfőn pártjának szombathelyi fórumán.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: tíz év alatt, egy olyan időszakban amikor egész Európában gazdasági növekedés volt, annyi uniós pénz érkezett Magyarországra, hogy abból felújíthattuk volna az összes kórházat és iskolát, versenyképessé lehetett volna tenni az oktatást, az egészségügyet, – utóbbinál megszűnhettek volna a várólisták –, jutott volna a bérek tisztességes felzárkóztatására, de akár a panelházak energetikai felújítására is.
Csakhogy a pénzt nem az emberekhez, hanem egy szűk körhöz, az Orbán-kormány oligarcháihoz juttatták, jelentős része a „kiválasztottakat” gazdagította – mondta. Magyarországon szerinte az emberek többsége egyetért azzal, hogy hazánk továbbra is az Európai Unió és a NATO tagja legyen, az emberek európai minőségű életre vágynak.

Sokan egyetértenek azonban abban is, hogy ne „pártközpontokban” döntsenek a mindennapjaikat meghatározó kérdésekről, hogy boldogulásuk ne pártkatonákon, a hatalomhoz való „dörgölőzésen”, hanem egyéni képességeiken és munkájukon múljon – jegyezte meg. Dobrev Klára szerint nem a szankciók, nem a háború az oka annak, hogy rosszabbul élünk, hanem az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának árát fizetjük meg minden alkalommal, amikor bemegyünk a boltba és szembesülünk kifizethetetlen árakkal.

Hozzátette: a Demokratikus Koalíció célja, hogy összefogjon azokkal az emberekkel, akik fontosnak tarják európaiságukat, akik ellenzik az Orbán-kormány „garázdálkodását” és közösen kialakítson egy „ellenálló tömeget”, amely segíthet abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül leváltsák Orbán Viktor rendszerét. A szombathelyi Művelődési és Sportházban tartott pártrendezvényen bejelentették, hogy a Demokratikus Koalíció Nemény Andrásnak (Éljen Szombathely!), a vasi megyeszékhely jelenlegi polgármesterének újraválasztását támogatja majd a 2024-es önkormányzati választásokon.