Dobrev Klára: Orbán megszorításait a magyar családok fizetik meg

Dobrev Klára: Orbán megszorításait a magyar családok fizetik meg

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Két nap sem kellett ahhoz, hogy bebizonyosodjon, Orbán megszorításait a magyar családok fizetik meg – így reagált Dobrev Klára, a DK EP-képviselője arra, hogy a kormány „extraprofitra” hivatkozva több szektorban is különadót vezet be a kibonatkozóban lévő gazdasági válság miatt. A különadóban érintettek a légitársaságok is, a Wizz Air pedig már jelezte: emiatt drágulni fognak repülőjegyeik.

Dobrev utóbbi kapcsán úgy fogalmazott: semmi kétsége afelől, hogy hamarosan a többi különadóval sújtott cég, bank vagy biztosító is ugyanígy fog tenni.  – Ez az elhibázott gazdaságpolitika és az orbáni megszorítások rideg valósága. Csakhogy emiatt is a magyar emberek fognak ártatlanul bűnhődni, az a sokszázezer szétszakított család, ahol a hozzátartozók külföldön dolgoznak – tette hozzá.

Összesen nyolc területet fog érinteni a különadó: a bankokat, a biztosítókat, az energiaszektort, a kiskereskedelmet, a telekommunikációt, a légitársaságokat és a gyógyszerforgalmazó cégeket. Ezeken felül visszavezetik a reklámadót is.