Dobrev: Márki-Zay Péter a hazaárulózással átlépett egy határt

Dobrev: Márki-Zay Péter a hazaárulózással átlépett egy határt

Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi Trianon-megemlékezésen 2018. június 4-én (Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott – közölte Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje. Dobrev Klára szerint senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban, „hazaárulózni a Fidesz szokott.” Most viszont szerinte a miniszterelnök-jelölti előválasztás másik indulója hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a másodikban viszont már őt.

„Ez már valódi gyűlöletkampány. Jól ismerjük ezt sajnos Magyarországon. Tudom, hogy mi a dolgom. Össze fogom tartani az ellenzéki összefogást bármi áron és bárkivel szemben. Mert enélkül nincs kormányváltás” - közölte Facebook-posztjában Dobrev Klára.

A DK politikusa arra a nyilatkozatra utalt, amit Márki-Zay tett az ATV Híradójának. Márki-Zay azt mondta, nagyon szomorú, mert Orbán Viktor hatalomban tartását szolgálja azok kiállása, akik legutóbb még Karácsonyt támogatták, most viszont Dobrevet fogják. Ilyen például a Párbeszéd két politikusa, Barabás Richárd és Erőss Gábor.

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban” - fejtegette Márki-Zay Péter. Elmondása szerint két olyan politikusról tud, akit zsarolni próbált a DK, hogy álljanak ki Dobrev mellett. Szerinte többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy ilyen nyilatkozatba, és ez kellemetlen nekik, mert „még a saját családtagjaik is megvetik őket érte.”

FRISSÍTÉS 18:20

Márki-Zay Péter később szombathelyi fórumán bocsánatot kért a hazaárulózásért, a hódmezővásárhelyi polgármester szerint rosszul fogalmazott, fáradt volt, sajnálja a történteket.

Azt mondta, felajánlotta Dobrev Klárának, hogy adjanak ki közösen egy nyilatkozatot, amelyben összefogásra szólítanak fel. Állítása szerint a DK-s politikus egy mondat miatt nem ment bele, azt kérte ugyanis, hogy a közleményben szerepeljen, mindkettejüknek ugyanakkora esélye van Orbán Viktor ellen. - A vallásom tiltja, hogy hazugságokat mondjak - mondta erre Márki-Zay Péter.