Dombóvári István koronavírusos, súlyos állapoba került

Dombóvári István koronavírusos, súlyos állapoba került

Dombóvári István (Fotó: Dombóvári István/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dombóvári István stand-up komikus, a Dumaszínház tagja elkapta a covidot (bár be van oltva), egész családjával együtt, és meglehetősen súlyos állapotba került. Facebook-posztban számol be a tapasztalatairól, és mindenkit az oltásra bíztat.

 

Mint a humorista írja, vele együtt nagyon beteg lett a felesége és a 10 hónapos fiuk. „Soha, megközelítőleg sem voltam még ilyen beteg. Több mint egy hétig lebegtem 40 fokos lázban, már a tudatom sem volt tiszta. A feleségem ápolt engem, miközben a fiunk életéért rimánkodtunk, aki már inni sem volt képes.”

Dombóvári már túl van a legnehezebb időszakon, de még korántsem gyógyult meg.

„Mikor nagy nehezen lement a gyilkos láz, jött a többi. A gyógyszerek szétcseszték a gyomrom és a covid nagyon komoly pusztítást végzett a tüdőmben. Még mindig alig kapok levegőt, rohadék egy érzés, hogy szívod, de nem jön! Túlvagyok egy hetes infúziós kúrán. Enni, állni sőt beszélni se nagyon tudok még, de már látom, hogy nem fogok meghalni! (bár a szövődmények még érkezhetnek) Ha nincs a háziorvosom, Ladoniczky Zoltán, akkor belehalok, ez nem is kérdés.”

A humorista mindenkit az oltásra bíztat:

„Takarózhatsz majd ennél jobb sztorikkal, hitegetheted magad mindenféle olcsó konteóval, röhögd ki azokat akik elővigyázatosak, nyugodtan csináld, gyűjts vele jó sok lájkot. A vírus meg majd figyel téged egy sötét sarokból és meg fog ölni! Teljesen evidens, hogy OLTASD BE MAGAD!!!”

Minthogy Dombóvári István nem látja kivitelezhetőnek, hogy megakadályozza az előadásokon a fertőzés terjedését, lemondja az összes fellépését.