Dömötör Csaba szerint Gyurcsány Ferenc pártjánál kell érdeklődni az Index bedőléséről

Dömötör Csaba szerint Gyurcsány Ferenc pártjánál kell érdeklődni az Index bedőléséről

Dull Szabolcs az ATV műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferencnél és pártjánál kell érdeklődni az Index bedőléséről – legalábbis erről beszélt Dömötör Csaba, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára egy keddi sajtótájékoztatón.

A 444.hu tette fel a kérdést a kormánypárti politikusnak, hogy továbbra is fakenews-gyárnak tartják-e az Indexet – mint ahogyan azt Orbán Viktor két évvel ezelőtt mondta – és örülnek-e, ha most megszűnik. Dömötör Csaba először arról beszélt, hogy nem akar médiumokat minősíteni, a kormánynak pedig nem dolga kommentálni magántulajdonban lévő szerkesztőségek belső vitáit.

Azért mégis megtette. – Az Index esetében az érdekes, hogy a hírek szerint a volt főszerkesztő Dobrev Klárával is egyeztetett a napokban, tehát bővebb tájékoztatást ebben az ügyben Gyurcsány Ferenc pártja tud adni – fogalmazott.

Az elmúlt napokban a kormánypárti médiában rendre felmerült, hogy Gyurcsány Ferenc áll az Index szétesése mögött és Bodolai László, a portált tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke is arról írt egy zárt Facebook-csoportban, hogy „befutott több olyan infó, hogy (Dull) Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal”.

Dull Szabolcs erre is reagálva nevetségesnek nevezte ezt a verziót. – Politikai riporterként, parlamenti tudósítóként megesik az emberrel, hogy politikusok megismerik a telefonszámát, és ezután fideszesek és ellenzékiek is felhívják – írta.