Dömötör Csaba szerint nem hiányzik ma a vita

Dömötör Csaba szerint nem hiányzik ma a vita

Dömötör Csaba (Forrás: Hetek / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a közelgő választást megelőző miniszterelnök-jelölti vita kerül szóba, akkor az a fontos, hogy milyenek a körülmények – erről beszélt a Heteknek adott interjújában Dömötör Csaba. A Telex szúrta ki a beszélgetést, amelyben a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hosszan ecseteli, miért nem fog Orbán Viktor leülni Márki-Zay Péterrel.

Alapvető körülmény jelenleg, hogy Márki-Zay Péternek nincs politikai, szervezeti hátországa, vagyis az a lényegi kérdés, hogy „ki adja az ütemet a baloldalon” – ezzel kezdte Dömötör Csaba, amikor egy esetleges miniszterelnök-jelölti vitáról kérdezték. A fideszes politikus szerint ez utóbbi, vagyis „az ütem adása” egy parlamenti demokráciában levezethető abból, hogy kinek lesz a legnagyobb frakciója, itt pedig „tudjuk”, hogy a válasz a Demokratikus Koalíció. – Ha az ellenzék és a kormánypártok közötti vitákban gondolkozunk, egy Gyurcsány Ferenccel folytatott vitának lehetne értelme, de csak abban az esetben, ha nem lenne az a tapasztalatunk, hogy egy vita során a csillagokat is lehazudja az égről – fogalmazott.

Összegezve Dömötör Csaba úgy látja, hogy ilyen körülmények között nincs értelme egy kormányfő-jelölti vitának. Ő egyébként – mint mondta – elég sok vitán vett részt és politikustársai is gyakran tesznek így.

A fideszes államtitkár arról is beszélt, hogy aki követi az eseményeket, az láthatja, hogy a meghatározó kérdésekben ismert a kormánypártok és az ellenzék álláspontja. A Fidesz esetében szerinte nem is kell változásokra számítani az eddigiekhez képest, a fókuszban továbbra is a családok megerősítése, a biztonság, a munkahelyteremtés és a bérek növekedése áll.

Márki-Zay Péter vasárnap közölte, hogy miniszterelnök-jelölti vitára hívja Orbán Viktor és biztosnak nevezte, hogy ez meg is fog valósulni.