„Don Krisztián Kránitz” esete a spanyol luxusvillával

„Don Krisztián Kránitz” esete a spanyol luxusvillával

Fotó: RTL Klub Híradó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy spanyolországi villaparkban vett egy 75 négyzetméteres apartmant a kispesti vagyonkezelő MSZP-s igazgatója 2018-ban – állítja a Momentum. A házat le is fényképezték, és a Don Krisztián Kránitz névre szóló tulajdoni lapot is megtalálták – tudósított az RTL Híradója.

A Kispest.hu-n található rövid életrajza szerint Kránitz Krisztián 35 éves közgazdász, nős, két gyermek édesapja. Születése óta Kispesten él. – Itt nőttem fel, itt jártam iskolába, itt ismertem meg feleségem, ide születtek gyermekeim, itt élnek rokonaim, legkedvesebb barátaim. Ideköt minden, ami fontos az életemben – írta a politikus.

A hírek szerint már Alicante-hoz is lehet némi kötődése, a szóban forgó ingatlan ugyanis ott van. A politikus vagyonnyilatkozatában nincs nyoma annak, hogy egy spanyolországi lakás is a birtokában van.

Az önkormányzat szerint a polgármester nem vizsgálhatja Kránitz Krisztián vagyonosodását. A kerület vezetője egyébként a szintén szocialista Gajda Péter.

A kispesti MSZP-szervezetet több botrány is sújtotta a közelmúltban. Az önkormányzati választások előtt kirobbant, helyi korrupcióról szóló kispesti botrány egyik kulcsfigurája éppen Kránitz volt. A videón Lackner Csaba, a körzetében újraválasztott önkormányzati képviselő — kezében egy zacskó fehér port lóbálva — korrupciós ügyekről beszélt.

Kispest: még a héten eldől a fehér poros szocialista képviselő sorsa | Magyar Hang

A Hír Tv által megszerzett felvételen elhangzik az is, hogy vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában azt mondják, ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy.

– Tavaly felvettünk 1,2 milliárd forintnyi hitelt, de úgy, hogy nekünk 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékunk. Ez mind a Krinyón (Kránitz beceneve) keresztül ment, senki nem sajnálta tőle – hangzik el a felvételen.

A 24.hu egyébként arról is cikkezett, hogy egy, kerületeken átívelő Fidesz–MSZP-összejátszás bontakozik ki a kispesti korrupciós botrányból. Ennek lényege, hogy bizonyos kispesti közbeszerzéseken vesztes társaságok a közelmúltig a kormánypárti vezetésű Józsefváros egyes közbeszerzésein nyertek, ahol többször éppen a kispesti nyertesre osztották a vesztes szerepét.