Donald Tusk: Az Európai Néppárt szívesen látja Márki-Zay Péteréket

Donald Tusk: Az Európai Néppárt szívesen látja Márki-Zay Péteréket

Márki-Zay Péter és Donald Tusk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Várja Márki-Zay Péter mozgalmát az Európai Néppárt – ezt mondta a Telex tudósítása szerint Donald Tusk, a pártcsalád elnöke, miután a magyar ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével tárgyalt Varsóban.

A téma felmerült a kormányinfón is, ahol Gulyás Gergely azt emelte ki, hogy mozgalmat nem lehet felvenni a néppártba, csak pártot. Márki-Zay Péternek pedig még nincs pártja. A fideszes miniszter azért azt is megjegyezte, hogy a pártcsaládban továbbra is ott ülő KDNP-nek a döntéseknél vétójoga van, vagyis akár egy felvételt is megakadályozhatna. Bár szerinte sem a bővítés, így pedig a vétó sem fog megvalósulni.

Márki-Zay Péter a Donald Tuskkal tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy különösen erős kötelék van a két nemzet között, a sorsuk sok ponton egyezik, voltak már nagyon hasonló történelmi helyzetekben. Sokszor kellett már harcolniuk a szabadságukért, és bebizonyosodott, hogy szabadságszerető emberek. A magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint most is közös harcra van szükség az elnyomó rezsimek ellen.