Donáth Anna: Gyermeket várok, ezért nem indulok újra a Momentum elnöki tisztségéért

Donáth Anna: Gyermeket várok, ezért nem indulok újra a Momentum elnöki tisztségéért

Donáth Anna a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A hír igaz: gyermeket várok, ezért nem indulok újra a Momentum elnöki tisztségéért – jelentette be közösségi oldalán Donáth Anna, a Momentum jelenlegi elnöke.

Úgy fogalmazott, csodálatos dolog történik az életében: anya lesz. – Ezzel együtt pedig nagyon sok mindent át kellett értékelnem a személyes és politikai jövőm szempontjából. Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek – indokolta.

Leszögezte: nem aggódik a Momentum miatt. – Ez a közösség sokkal több, mint egy-egy politikusa vagy vezetője. Én sem fogok eltűnni, a Momentum politikusaként továbbra is mindent meg fogok tenni egy igazságos, emberséges Magyarország megteremtéséért. Most viszont egy új élet születik, amiért kiemelt felelősséggel tartozom. Családom nevében is köszönöm a jókívánságokat és a magánéletem tiszteletben tartását, amelyet a jövőben sem szeretnék a nagy nyilvánosság elé tárni – zárta posztját. 

A Magyar Hang április végén készített Donáth Annával nagyinterjút, akkor a politikus úgy fogalmazott: még nem döntötte el, újraindul-e. – (...) van egy közösségvezetői sapkám, amiben érzem a felelősségemet. Ez azt mondatja velem, hogy egy ekkora pofon után tényleg mindenkire szükség van. Viszont van egy másik sapkám is: a saját érzelmi világom, és felteszem én is azt a kérdést magamnak, hogy milyen irányba kell mennünk, és vajon én leszek-e a legmegfelelőbb személy a vezetésre. Ilyenkor még vívnak az érzelmek az emberben – mondta.

Címkék: Momentum, Donáth Anna