Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért

Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért

Donáth Anna (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donáth Anna is indul a Momentum elnöki posztjáért – értesült az Azonnali. Így az Annák versenye alakulhat ki, hiszen a másik rajthoz álló a jelenlegi ügyvezető elnök, Orosz Anna.

Donáth a párt belső fórumain posztolt tervéről. Közlése szerint szociálisan érzékeny zöld programmal indul, és kiáll az erősebb közösségek mellett, mert szerinte a 21. század válságait, így a klímakatasztrófát sem egyéni megoldásokkal lehet megoldani. Aktív és támogató állam kell, hirdette meg a párt jelenlegi EP-képviselője.

A Momentumot jelenleg az újbudai alpolgármester, Orosz Anna vezeti ügyvezetőként. A 2017-től elnöki poszton lévő Fekete-Győr András azután vesztette el a bizalmi szavazást, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson az utolsó helyen végzett. Viszont így is a Momentum-lista élére, így frakcióvezetőnek szánják majd a korábbi elnököt.