Donáth Anna: Meg kell kapnunk az uniós pénzeket, az nekünk jár

Donáth Anna: Meg kell kapnunk az uniós pénzeket, az nekünk jár

Donáth Anna és Szerető Szabolcs a Kompországban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki ma az ellenzéki oldalon tükör előtt állva miniszterelnöknek vizionálja magát, az semmit nem tanult a 2022-rs kudarcból – jelentette ki Kompország című műsorunkban Donáth Anna, a Momentum politikusa arra a kérdésre, vannak-e miniszterelnök-jelölti ambíciói 2026-ban. Mint mondta, ezzel a kérdéssel majd csak a jövő júniusi európai parlamenti és önkormányzati választások után lehet foglalkozni. Arról is beszélt, meg kell tisztítani az ellenzéki térfelet, hogy csak annyi szereplő, annyi párt legyen, amennyire valóban van választói igény és van támogatottsága is. Donáth Anna szerint a válság és a rekordinfláció ellenére azért nem csökken a Fidesz támogatottsága, mert az emberek saját sorsuk alakítását nem kötik Orbán Viktorhoz, és jelenleg egyetlen ellenzéki pártról sem hiszik el, hogyha ők lennének kormányon, akkor nem lenne ilyen magas az infláció.

Az Európai Parlamentben végzett munkája kapcsán kifejtette: támogatja, hogy megváltozzon az uniós döntési mechanizmus, és az országok vétójoga helyett a minősített többség irányába mozduljanak el, hogy egyetlen ország se tudja széttrollkodni az unió munkáját, vagy zsarolgatni vele. Azt is mondta, Magyarországnak meg kell kapnia az uniós pénzeket, az nekünk jár, de nem a kormánynak, hanem az embereknek. Ezért azon dolgoznak, hogy a kabinet kikerülésével az emberek, vállalkozók, civilek jussanak hozzá ezekhez a pénzekhez.

A politikus kijelentette: Paks 1 üzemidejét meg kell hosszabbítani, mert még nem állunk készen arra, hogy atomenergia nélkül működjön az ország, és ebben hatalmas a felelőssége a Fidesznek, ugyanis nem segített az embereknek abban, hogy átálljanak a megújuló energiák használatára, pedig megvolt erre a pénz. „A PAKS 2-ről viszont nem tudunk semmit, csak azt, hogy egy újabb láncot kapnánk a nyakunkba, ami Oroszországhoz köt” – mondta. Donáth szerint igazságtalanul vádolták meg az OTP-t, és a magyaroknak az az érdeke, hogy a bank kerüljön le a háborút támogató nemzetközi cégek listájáról, ezért írt az ügyben levelet az ukrán Antikorrupciós Ügynökségnek.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg: