Donáth Anna: Személy szerint is hibáztam a kampányban

Donáth Anna: Személy szerint is hibáztam a kampányban

Donáth Anna beszédet mond a Momentum jövőértékelő rendezvényén 2023. február 4-én (Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félreértése a jelenlegi politikának, ha arról beszélünk, hogy ki a legnagyobb kutya, és az erő politikájából próbálunk mindent levezetni – erről beszélt az ellenzéki oldalon zajló vitákról a 24.hu-nak adott interjújában Donáth Anna. A Momentum politikusa szerint ugyanis ez azt jelentené, hogy mindent Orbán Viktorhoz mérnek, de ebből az emberek egyre nagyobb részének egyre jobban elege van. Erre fel is hozta, hogy április 3-a óta nem nőtt az ellenzéki tábor, a bizonytalanoké viszont igen. És nem kell szociológusnak lenni, hogy ebből azt az ellenzéki politikusoknak címzett üzenetet olvassák ki: menjetek mind a pokolba.

Kifejtette azt is, hogy nem lát alternatívát az ellenzéki oldalon, mert számára az nem alternatíva, hogy „mi vagyunk a legnagyobb kutyák”. – Az nem alternatíva hogy számháborúzunk, vagy hogy mi vagyunk a leghangosabbak. Arcot akarok adni annak a politikának, ami ezen túl akar lépni – mondta.

Donáth Anna beszélt arról is, hogy milyen Gyurcsány Ferenc a zárt ajtók mögötti tárgyalásokon. – Nincs olyan ellenzéki politikus, akit Gyurcsány Ferenc ne simogatott meg, és ne b*szdmegolt volna már le – mondta, hozzátéve, hogy ez egy show része volt és amikor kiabált, akkor kedvesnek kellett lenni, amikor viccelt, akkor komolynak. Ez egy játék.

A politikus kitért arra is, hogy személy szerint is hibázott a választási kampányban. – Egy ponton túl kompromisszumot kötöttem, hogy nem mondtam ki hangosan azokat a kritikákat, amelyeket ki kellett volna, mert kifelé az egységet mutattuk. A vereség nem egy személyben Márki-Zay hibája, ez egy közös ellenzéki indulás volt, a felelősség is az. A bukás is közös. Minden párt hibázott, mi is hibáztunk, Márki-Zay is hibázott – mondta.

Címkék: Momentum, Donáth Anna