Donáth Anna az indulásáról: Vállalkozom, hogy felrázzam a Momentum közösségét

Donáth Anna az indulásáról: Vállalkozom, hogy felrázzam a Momentum közösségét

Donáth Anna (Donáth Anna / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 5 éve vagyok a Momentum aktív tagja, 5 éve az életem leginkább meghatározó része ez a közösség. Elnöki indulásommal arra vállalkozom, hogy felrázzam és összetartsam a Momentum és a kormányváltók közösségét, hogy végre leváltsuk a kormányt 2022-ben – ezzel indokolta Donáth Anna közösségi oldalán csütörtökön, hogy ő is megméretteti magát a Momentum elnöki posztjáért a pártot jelenleg ügyvezetőként irányító Orosz Anna mellett.

Mint írta, „Orbán Viktor nem maradhat tovább hatalmon, mert hazánknak az az érdeke, hogy ne maradjanak a fiókban még négy évig a zöldebb, emberségesebb, igazságosabb Magyarországot teremtő terveink és törvényjavaslataink”. Arra is kitért, „erős, határozott, az elvei mellett kiálló Momentum nélkül nincs kormányváltás, ami szükséges ahhoz, hogy 2022 után tényleg egy új országot tudjunk felépíteni”.

– A Momentum politikusaként és EP-képviselőjeként az elmúlt időben is egy szociálisan érzékeny világképet képviseltem, amelyben egyre nagyobb hangsúlyt kapott az olyan 21. századi kihívásokkal szembeni fellépés, mint a klímaváltozás. Én abban hiszek, hogy a következő évtizedekben a közösségek köré kell újraszerveznünk a társadalmat, hogy a klímakatasztrófa vagy épp az elképesztő mértékben növekvő egyenlőtlenségek ellen eséllyel vehessük fel a küzdelmet. Erős közösségekre, erős közösségi cselekvésre van szükség akár önkormányzati, akár EU-s szinten. Ezt értem progresszív, zöld, szociálisan érzékeny politika alatt, és ezt szeretném képviselni a Momentum élén – fejtette ki.

Címkék: Momentum, Donáth Anna