Döntött a főváros, hogyan fog spórolni

Döntött a főváros, hogyan fog spórolni

Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes (b) (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahol csak lehet, spórolnunk kell az energiával, de csak olyan döntéseket hozunk, amelyek nem terhelik tovább a budapestiekre a szociális krízis terheit és nem korlátozzák a nélkülözhetetlen közszolgáltatások minőségét – közölte a főpolgármester az általuk létrehozott, az energiakrízis kezeléséért felelős fővárosi operatív törzs ülése után.

Karácsony Gergely tájékoztatása szerint „sok okos megoldással” csökkentik a tíz-, sőt húszszorosára növekedett energiaköltségeket. Többek között 20 fok lesz a Főpolgármesteri Hivatalban, 20 százalékkal csökkentik a fűtendő és világítandó terület nagyságát, ahol csak lehetséges, energiatakarékosabb LED-es világítótestekre cserélik a jelenlegieket, és a normál munkaidőn túl, hétvégéken, ünnepnapokon, a használaton kívüli épületek fűtését minimálisra (fagyvédelem esetén 5, máshol 10 Celsius fokra) mérséklik. Közzétettek egy hosszú listát, hogy ezen kívül a főváros által fenntartott intézményeknél milyen lépések várhatók, ezeket ITT lehet böngészni. A főpolgármester azt írta, hogy aki elmélyed a százas nagyságrendű intézkedést tartalmazó csomagban, látni fogja, hogy bezárások például nincsenek.

Az energiakrízist kezelő operatív törzs következő ülésén a legnagyobb energiaigényű közösségi közlekedésben elérhető megtakarításokról döntenek. – Hisz most abban kell elszántnak lennünk, hogy túlélünk, ha beledöglünk is – írta Karácsony Gergely.