Döntött a Momentum, kik kerülhetnek közülük a közös listára

Döntött a Momentum, kik kerülhetnek közülük a közös listára

Momentumos zászlók (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghatározta a Momentum küldöttgyűlése, hogy mely politikusaik és milyen sorrendben szerepelnek majd a közös ellenzéki listán. A kiválasztás során – mint azt a párt vasárnap este közölte – figyelembe vették a jelöltek politikai tapasztalatát, helyi, önkormányzati munkában betöltött szerepét, vagy éppen korábbi kampányokban mutatott teljesítményét.

Az már korábban kiderült, hogy habár a miniszterelnök-jelölti előválasztáson elért eredménye miatt a pártelnöki posztról távozott, a listát mégis Fekete-Győr András fogja vezetni. A második helyre Tompos Márton, a párt szóvivője került, a harmadikra pedig Gelencsér Ferenc József, a Momentum I. kerületi képviselője és alpolgármestere. Előkelő helyet kapott még Paróczai Anikó, aki azzal vált ismertté, hogy Kispesten a helyi szocialista politikust is támadta, illetve Berg Dániel, aki a II. kerületben alpolgármester is.

A pártot jelenleg ügyvezetőként irányító és az elnöki posztra is pályázó Orosz Anna egyéniben indul Újbudán, míg az ugyancsak az elnökségért harcba szálló Donáth Anna európai parlamenti képviselő.

Az ellenzéki pártok már elkezdték a tárgyalásokat arról, hogy pontosan hogyan is osszák fel egymás között az országos lista helyeit. Igen nagy harc várható, hiszen az első nagyjából 45 helyet tekintik befutónak, vagyis ennyien kerülhetnek be igen nagy eséllyel biztosan a következő Országgyűlésbe. Ezt pedig a hat pártnak és Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelöltnek kell közösen felosztania egymás között.

Címkék: Momentum