Döntöttek a szavazók: Magyar Péter Brüsszelbe megy, elfoglalja a képviselői helyét

Döntöttek a szavazók: Magyar Péter Brüsszelbe megy, elfoglalja a képviselői helyét

Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. (MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Helló Brüsszel” – ennyit írt ki a Facebook-oldalára Magyar Péter nem sokkal azután, hogy befejeződött a reggel, a Tisza Párt honlapján elindított szavazás, melyben a politikus arról kérdezte az embereket, hogy foglalja el a helyét az Európai Parlamentben vagy maradjon itthon. Végül 75,57 százalékkal az uniós pozícót támogató szavazatok kerekedtek felül.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képvielő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége, befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – írta a szavazás bevezetőjében Magyar Péter. Hozzátette: az európai parlamenti munka nem akadályozná a párt és as közösség építését és a felkészülést az országgyűlési választásokra.Egyébként is bármikor lemondhat az EP képviselőségről, ha a pártépítés, vagy az országgyűlési választásokra történő felkészülés rovására megy az uniós munka.