Döntöttek Egerben: Januártól ingyenes a helyieknek a tömegközlekedés

Döntöttek Egerben: Januártól ingyenes a helyieknek a tömegközlekedés

Egri busz (Fotó: Google Street View)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyhangúlag megszavazta az egri közgyűlés szerda délutáni rendkívüli ülésén, hogy jövő január elsejétől lényegében ingyenes lesz a helyieknek a városi tömegközlekedés – mondta a Magyar Hangnak Mirkóczki Ádám. Eger polgármesterének tájékoztatása szerint azok, akiknek van állandó lakcímük a megyeszékhelyen, jelképes ezer forintért vásárolhatnak majd a jegypénztárakban éves bérletet. Ez egyébként a mai árakon számolva egy felnőtt esetében 63, míg egy diák estében 27 ezer forint lenne, vagyis egy háromgyermekes család éves szinten több mint 200 ezer forintot spórolhat.

A rendkívüli közgyűlésen 12 képviselő vett részt, mindannyian megszavazták az előterjesztést. – Sajnálatos módon több képviselő távolmaradt a szavazástól, köztük Mirkóczki Zita, az MSZP egri elnöke és Keresztes Zoltán, a Momentum egri képviselője sem tartotta elég fontosnak, hogy szavazzon a helyieket érintő egyik legfontosabb lépésről – fogalmazott Mirkóczki Ádám.

A polgármester kiemelte azt is, hogy a megyeszékhelyek közül Eger az első, ahol ezt meg tudták lépni.