Drágább lesz a bliccelés szeptembertől, de lehetőség lesz csökkenteni a fizetendő árat

Drágább lesz a bliccelés szeptembertől, de lehetőség lesz csökkenteni a fizetendő árat

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drágább lesz szeptembertől a bliccelés Budapesten, olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében. A szervezet ugyanakkor azt emelte ki, hogy újfajta kedvezménnyel ösztönöznek jegy- és bérletvásárlásra. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy aki a bírságolást követő két napon belül vesz egy bérletet, és azt be is mutatja, annak bizonyos összeget elengednek a büntetéséből.

A helyszíni pótdíj összege nyolcezerről tizenkétezerre nő, a harminc napon belül befizetetté pedig tizenhatról huszonötezerre. Aki harminc napon túl fizeti meg az összeget, annak nem harminckettő-, hanem ötvenezret kell majd fizetnie.

Aki a helyszíni bírságolást követő két munkanapon belül vesz olyan bérletet, ami érvényes a büntetés napjától kezdve, annak az összegből havi bérlet esetén elengednek hatezer, negyedéves bérlet esetén kilencezer, éves bérlet esetén pedig tizenegyezer forintot.

A BKK a közleményében azt írta, a bliccelés évről évre milliárdos kárt okoz, pedig a főváros minden egyes jegyhez és bérlethez támogatást biztosít. Számításuk szerint az utas által megvett havi bérletből származó bevételt több mint húszezer forint támogatással egészíti ki a főváros.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.